Doi farmaciști au fost condamnați după ce au folosit buletinele pacienților pentru a paria la jocuri de noroc

Doi farmaciști, soț și soție, au fost găsiți vinovați de falsificarea unor acte. Tribunalul Suceava a decis să-i condamne pe Mihai și Alina Ioana Popescu la câte 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Instanța a mai decis să amâne aplicarea pedepsei de 6 luni de închisoare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. În același dosar, cei doi soți au primit și achitări pentru infracțiunea de tentativă la fraudă informatică, dar și pentru cea de evaziune fiscală, în cazul Alinei Ioana Popescu stabilindu-se că nu există probe că a săvârșit cele două infracțiuni.

Doi farmaciști au fost condamnați după ce au folosit buletinele pacienților pentru a paria la jocuri de noroc

Cei doi au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru că s-ar fi folosit de datele personale ale unui client care își făcuse un card de fidelitate la farmacie pentru a paria la jocuri de noroc.

Potrivit datelor furnizate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, în luna martie a anului 2015, o persoană a mers la punctul de lucru al farmaciei la care lucra Mihai Popescu. Clientul și-a făcut un card de fidelitate la respectiva farmacie, ocazie cu care o copie scanată a actului de identitate a ajuns pe mâna farmacistului, potrivit monitorulsv.ro.

„Ulterior, în cursul lunii aprilie 2016 inculpații au introdus date informatice false în sistemul informatic al unui agent economic – organizator de jocuri de noroc la distanță (on-line), în scopul de a obține un beneficiu material, respectiv la data de 23.04.2016 au creat un cont de jucător pe site-ul gestionat de respectivul organizator de jocuri de noroc, sub identitatea persoanei vătămate, în baza copiei scanate a actului de identitate al persoanei vătămate. Inculpații au folosit ulterior acest cont de jucător, sub identitatea persoanei vătămate, și au realizat câștiguri din jocuri de noroc la distanță în sumă de 2.356 lei, sumă achitată de agentul economic – organizator de jocuri de noroc către cei doi inculpați, iar aceste acțiuni sunt apte de a produce persoanei vătămate o pagubă, constând în obligațiile fiscale aferente venitului din jocuri de noroc, prejudiciu care încă nu s-a produs”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

A doua zi, pe 24 aprilie 2016, Mihai Popescu a mers la punctul de lucru al unei firme de jocuri de noroc și a depus 500 de lei printr-o dispoziție de încasare și a semnat în fals dispoziția menționată, folosindu-se de datele clientului farmaciei. 

„Ulterior, la data de 28.04.2016, inculpata s-a prezentat la același punct de lucru, a ridicat în numerar suma de 2.356 lei printr-o dispoziție de plată și a semnat în fals dispoziția menționată cu numele persoanei vătămate, dispoziția de plată fiind păstrată de agentul economic ca document de plată a sumei de 2.356 de lei. De asemenea, inculpații au ascuns sursa impozabilă obținută în cursul anului 2016, în sensul că, după ce în luna aprilie 2016 au creat, folosind date false, un cont de jucător pe o platformă de jocuri de noroc la distanță, sub identitatea persoanei vătămate, au folosit acest cont de jucător și au obținut la data de 28.04.2016 câștiguri din jocuri de noroc la distanță în sumă de 2.356 lei, venituri pe care nu le-au declarat organelor fiscale, modalitate în care s-au sustras de la plata impozitului pe venitul realizat”, se mai arată în comunicatul remis de procurorii suceveni.

Ziarul de Iasi, MonitorulSV