Diana Şoşoacă: Clujenii sunt cei mai supuşi la restricţii şi cei mai timoraţi

Senatoarea Diana Şoşoacă a făcut un inventar al celor mai afectate oraşe din cauza restricţiilor. Avocatul consideră că în Cluj-Napoca sunt cele mai dure restricţii şi că populaţia a fost terorizată în acest fel. „Îmi este cel mai milă de clujeni”, a spus Şoşoacă.

Diana Şoşoacă: Clujenii sunt cei mai supuşi la restricţii şi cei mai timoraţi

Diana Şoşoacă susţine că cele mai draconice măsuri restrictive au fost luate în localităţile conduse de primari USR+, iar o excepţie o reprezintă Clujul, oraş condus de unul dintre liderii PNL, Emil Boc.

„Tot ce înseamnă conducere useristă au cele mai cumplite restricţii. Şi tot în localităţile conduse de USR sunt cele mai multe abuzuri din partea Poliţiei. În cele cu conducere PNL, restricţiile sunt medii. Clujul, cu Boc, face, însă, excepţie. Mie îmi este milă de clujeni. Cei mai supuşi la restricţii, cei mai înfricoşaţi, cei mai timoraţi sunt clujenii”, a spus senatoarea, potrivit evz.

Cu totul altfel stau lucrurile la Iaşi, susţine Şoşoacă. „Iaşiul este PNL-ist. Consiliul judeţean Iaşi e PNL, Prefectura e PNL. În Iaşi nu există amenzi. Poliţiştii şi jandarmii mă iau în braţe şi mă pupă. Restaurantele şi barurile PNL-iştilor sunt deschise, în schimb, celelalte sunt sub restricţii. E liber în sate, în comune. Cea mai liberă zonă din punct de vedere al restricţiilor este Maramureşul”, a mai afirmat ea.
 
Potrivit datelor oficiale oferite de autorităţile locale din Cluj, la nivelul întregului judeţ au fost vaccinate până luni, 10 mai, la 313.238 de persoane vaccinate, dintre care aproape 110.891 cu ambele doze. Clujul, alături de Bucureşti sunt campioane la vaccinare, potrivit datelor oficiale.