Delegația României la Eurovision a ratat ceremonia de deschidere a concursului de la Rotterdam, după ce a fost forțată să rămână în izolare la hotel

Delegatiile Romaniei si Maltei au fost informate ca nu vor putea participa la ceremonia de deschidere Eurovision 2021, din cauza aparitiei unor cazuri COVID in hotelul unde sunt cazate, a transmis Televiziunea publica.

Delegația României la Eurovision a ratat ceremonia de deschidere a concursului de la Rotterdam, după ce a fost forțată să rămână în izolare la hotel

In urma testarilor periodice care au loc la Rotterdam Ahoy, organizatorii au depistat cazuri de infectari in randul delegatiilor islandeza si poloneza.

Conform procedurilor EBU, toti membrii delegatiilor cazate in acelasi hotel intra in izolare si urmeaza sa fie testati PCR.

Din aceasta cauza, alaturi de membrii delegatiilor Poloniei si Islandei, nici reprezentantii Romaniei si Maltei au putut defila, duminica, pe covorul turcoaz, la ceremonia programata sa inceapa la ora 19.00 (ora Romaniei).

In acest context, pentru a limita riscurile raspandirii noului coronavirus, organizatorii au renuntat si la transferul delegatiilor cu ambarcatiuni pana la covorul turcoaz, asa cum anuntasera initial, acestea urmand sa fie transportate separat, cu autocare.

Pana in acest moment, membrii delegatiei noastre au avut rezultate negative la toate testarile impuse de organizatori de-a lungul primei saptamani de la sosirea in Rotterdam.

Duminica are loc ceremonia de deschidere a editiei 2021 Eurovision Song Contest, "Turquoise Carpet", la Rotterdam Cruise Terminal.

Romania este reprezentata la Rotterdam de Roxen, cu melodia "Amnesia". Roxen va concura in prima semifinala Eurovision, care va avea loc pe 18 mai. Ea va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam. A doua semifinala va avea loc pe 20 mai, iar marea finala, sambata, 22 mai.