Cum a reușit ÎPS Teodosie să treacă de filtrul de poliție în drum spre Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei

ÎPS Teodosie a mers duminică la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei”, în comuna constănțeană Ion Corvin. Mașina în care se afla a fost oprită și verificată la filtrul de poliție, iar apoi lăsată să treacă mai departe. Întrebat de jurnaliști dacă are vreo declarație la el, ÎPS a răspuns tot cu o întrebare: „Ce declarație să aduc?!” .

Cum a reușit ÎPS Teodosie să treacă de filtrul de poliție în drum spre Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei

Instanța a stabilit că pelerinajul la peștera Sfântului Andrei să fie organizat doar cu localnicii din comuna Ion Corvin, din cauza pandemiei.

Arhiepiscopul Tomisului le-a ordonat însă tuturor preoților și călugărilor din Constanța să meargă la mănăstire, la pelerinajul Sfântului Andrei. 

Ierarhul Tomisului a anunțat că va săvârși duminică și luni Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța.

Duminică dimineață, în drum spre mănăstire, el a fost oprit de filtrul de poliție, care nu l-a împiedicat însă să-și continue drumul. Întrebat de jurnaliști dacă are declarație, prelatul a răspuns: „Ce declarație să aduc?!”

Jurnalist: - Aveți un mesaj pentru credincioși, Înalt Prea Sfinția Voastră?

ÎPS Teodosie: - Să vină cu inimă bună, să își mângâie sufletul și sper că toate organele de ordine ne vor ajuta să fim în pace și în armonie aici.

Jurnalist: - V-au verificat? Văd că cer documente...

ÎPS Teodosie: - Îl am și eu... 

Jurnalist: - V-ați adus și dummeavoastră declarație?

ÎPS Teodosie: - Ce declarație să aduc?!