Cum a încercat să se scuze polițistul prins la pensat în timpul programului

Un polițist din București este anchetat deoarece s-a dus la pensat în timp ce era de serviciu. A fost pârât de jandarmul pe care l-a lăsat să patruleze singur, care l-ar fi avertizat că nu este în regulă. Ba chiar a mers singur la o intervenție urgentă, la care agentul de poliție a ajuns cu întârziere. Cosmeticiana a fost audiată și a admis că agentul i-a fost client în seara cu pricina. Polițistul a încercat să se justifice spunând că era într-o misiune de filaj.

Cum a încercat să se scuze polițistul prins la pensat în timpul programului

În 23 ianuarie, agentul a fost repartizat pe tura de noapte împreună cu un jandarm, să patruleze pe raza Secției 23 din Capitală. La o oră de la intrarea în serviciu, și-a anunțat colegul că trebuie să plece, o oră, pentru că are o programare la pensat. Jandarmul care completa echipa le-a raportat superiorilor că l-a avertizat că nu își poate rezolva problemele personale în timpul serviciului. Realitatea i-a dat rapid dreptate.

„Agentul de poliție nu a răspuns solicitării dispeceratului de a se prezenta la un caz "Cod 2" care implică prezența tuturor echipajelor aflate în dispozitivul de siguranță publică pe raza secției la cazul respectiv”, se arată în raportul anchetei interne.

Pentru că jandarmul le-a raportat imediat superiorilor incidentul, așa cum a anunțat Jandarmeria Capitalei, a fost demarată o verificare, iar toți cei implicați au fost audiați. Agentul de poliție a susținut că era, de fapt, într-o misiune de filaj.

„Mai trebuie precizat faptul că susținerile agentului de poliție nu pot fi apreciate ca sincere, având în vedere declarația olograf a doamnei cosmetician (...) precum și raportul întocmit de sergentul major din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Minicipiului București”, se arată în raportul poliției.

Poliția Capitalei a recunoscut incidentul și a anunțat că a fost declanșată o anchetă internă.

Agentul cercetat a intrat în poliție în urmă cu doi ani. Face parte din promoția anului 2019. Are 32 de ani și a absolvit două facultăți, dintre care una este Academia de Studii Economice.

Dacă agentul va fi găsit vinovat după cercetarea disciplinară, riscă de la o mustrare scrisă până la excluderea din profesie.