Coșmar în Italia - Cel puțin trei morți în urma inundațiilor din Sardinia

Cel puțin trei persoane au murit pe insula italiană Sardinia, după inundații catastrofale provocate de ploi extrem de puternice. Una dintre persoanele care și-au pierdut viața a fost surprinsă de viitură în timp ce se afla în mașină, iar o altă victimă, un bătrân, a murit în propria casă, relatează BBC.

Coșmar în Italia - Cel puțin trei morți în urma inundațiilor din Sardinia

Imaginile dramatice apărute pe rețelele sociale arată râuri de apă și noroi care pătrund cu viteză pe străduțele orașului Bitti din provincia Nuoro.

Încă de vineri insula se confruntă cu o furtună puternică, cu vânt și ploi puternice care au provocat pene de electricitate și i-au obligat pe oameni să plece din case pentru a se pune la adăpost. Primarul principalului oraș al provinciei i-a avertizat pe localnici că fenomenele vor fi extrem de violente și le-a cerut să dea dovadă de „maximă precauție”.

Un pod a fost distrus de furia apelor:

Sunt temeri că vor fi inundații și în alte două orașe din apropiere, Torpè și Galtellì, unde sâmbătă erau așteptate noi precipitații. Serviciile de urgență au evacuat deja 150 de rezidenți din Galtelli în adoposturi municipale. 

În 2013, inundații masive provocate de ciclonul Cleopatra au ucis cel puțin 18 persoane în Sardinia.