Coadă de TIR-uri de 12 kilometri la granița cu Ungaria

Aglomerație mare la Nădlac 2, la ieșirea din țară. Timpul de așteptare pentru camioane este de 110 minute în această dimineață. Situația a fost aceeași și miercuri, când coada de vehicule s-a întins pe 12 kilometri. De vină ar fi controalele amănunțite făcute la intrarea în Ungaria.

Coadă de TIR-uri de 12 kilometri la granița cu Ungaria

Răbdarea șoferilor a fost pusă la grea încercare. Coloana de camioane s-a întins pe 12 kilometri, pe sensul de ieșire din România către Ungaria.

"E o nebunie, mereu este așa în ultimele luni, habar n-am ce se întâmplă în terminal aici, nimeni nu ne ajută. Deja nervii sunt la pământ", spune un șofer.

Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a timpilor de aşteptare de la frontieră, pe arterele dedicate camioanelor timpul mediu de așteptare a depășit 3 ore. Poliţia de Frontieră spune că a luat măsuri pentru fluidizarea traficului.

Laura Bondar, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea: "S-au dispus măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi a arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de configuraţia şi capacitatea maximă permisă de infrastructură punctelor de trecere". 

Autoritățile recomandă şoferilor de autocamioane să folosească toate punctele de frontieră deschise tranzitului de mărfuri.