Cerșetor fals la moaștele Sfântului Dimitrie - Cum înșela enoriașii și cum a fost deconspirat

Cerşetor "fără mâini", deconspirat de medici. Îi înşela pe enoriași, la moaştele Sfântului Dimitrie.

Cerșetor fals la moaștele Sfântului Dimitrie - Cum înșela enoriașii și cum a fost deconspirat

Un bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani a fost amendat de poliţişti cu 500 de lei după ce a fost prins că cerşea în zona Catedralei Patriarhale, unde credincioşii se închină la moaştele Sfântului Dimitrie.

Bărbatul avea ambele mâini pansate cu bandaje care păreau a fi însângerate, pentru a-i sensibiliza pe credincioşi. Enoriaşii au chemat o ambulanţă SMURD la vederea bandajelor, însă paramedicii au constatat că, odată îndepărtat pansamentul, mâinile bărbatului erau intacte.

„Un bărbat cu palmele înfăşurate în bandaje pline de sânge atrăgea atenţia oamenilor din preajma sa, spunând că şi-a pierdut degetele şi că are nevoie de bani. Câţiva enoriaşi au solicitat ajutorul SMURD, îngrijoraţi de starea bărbatului. Odată îndepărtate bandajele, s-a constatat că problema nu era de competenţa medicilor, întrucât degetele erau intacte, astfel că au fost chemaţi colegii noştri, care au aplicat o amendă contravenţională în valoare de 500 de lei”, arată Poliţia Română. Moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou au fost scoase, duminică dimineaţa, în procesiune şi aşezate în baldachinul de lângă Catedrala Patriarhală din Capitală.