Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA a publicat un ghid practic de supraviețuire în cazul unei Apocalipse Zombi

Dacă zombii ar începe să cutreiere pe străzi, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) vor să fii pregătit, scrie USA Today.

Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA a publicat un ghid practic de supraviețuire în cazul unei Apocalipse Zombi

Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA și-a actualizat instrucțiunile pentru un eventual eveniment extrem: o apocalipsă zombi.

CDC a informat că a dezvoltat un ghid practic pentru orice situație de urgență, cum ar fi uragane, cutremure sau inundații.

„Puteţi râde acum, dar atunci când se va întâmpla, veţi fi foarte bucuroşi că aţi citit asta. Şi da, poate că în acest fel veţi învăţa ceva despre cum să fiţi cu adevărat pregătiţi într-o situaţie de urgenţă din viaţa reală”, se arată într-un mesaj postat pe pagina Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA.

Deci, ce s-ar întâmpla dacă zombii ar începe să cutreiere pe străzi?

CDC spune că va efectua o anchetă, la fel ca în cazul oricărui focar de boală, și va oferi asistență statelor. Până când ar putea determina cauza focarului și modalitatea prin care să fie tratat și oprit. CDC a enumerat mai multe norme care trebuie urmate pentru a fi „în siguranță”.

Primul pas este să vă pregătiți pentru zombi - sau pentru orice dezastru: creați un kit de urgență cu elemente esențiale care să dureze câteva zile.

Trusa de supravieţuire trebuie să conţină apă potabilă (echivalentul a cel puţin 2 litri pe zi pentru fiecare persoană, rezerve de hrană (preferabil neperisabilă), medicamente, articole sanitare, acte, cuţit, bandă adezivă, radio cu baterii etc.

Următorul lucru de pe listă îl reprezintă întocmirea unui plan de urgenţă: locurile în care vă puteţi adăposti, pe cine să sunaţi, unde puteţi pleca la nevoie.

Cetăţenii trebuie astfel să identifice, în primul rând, principalele pericole sau dezastre naturale cu care se pot confrunta în zona în care locuiesc: poate fi vorba despre cutremure ori uragane, nu neapărat o invazie zombi. Ei trebuie să stabilească astfel din timp un plan de evacuare şi un loc de adunare al familiei în caz de dezastru.