Cel puțin 7 morți și distrugeri materiale semnificative în urma inundațiilor de pe insula Evia din Grecia

Cel puţin șapte persoane şi-au pierdut viaţa în urma ploilor torenţiale şi a furtunilor care au provocat inundaţii de proporții pe insula grecească Evia, aflată la nord-est de Atena, potrivit celui mai nou bilanț.

Cel puțin 7 morți și distrugeri materiale semnificative în urma inundațiilor de pe insula Evia din Grecia

Imaginile dezastrului sunt impresionate.

Cele mai multe dintre victime, printre care şi un bebeluş, au fost găsite în interiorul sau în apropierea locuinţelor lor. 

Insula grecească Evia este populară destinaţie turistică asupra căreia s-au abătut inundații puternice. Printre cei care și-au pierdut viața sunt un bebeluş de 8 luni şi doi bătrâni de peste 80 de ani, membri ai aceleiași familii. Ei au fost surprinși de viitură în casă.

Pompierii au primit peste 600 de cereri de ajutor de la oameni blocați în mijlocul apelor, în case sau mașini. Torentele au îngreunat sosirea ajutoarelor. Inundațiile s-au produs după ce câteva ape curgătoare s-au revărsat în urma unei furtuni puternice

Zeci de rezidenţi au fost evacuaţi, iar opt oameni au fost salvaţi cu ajutorul elicopterelor într-o zonă unde apele unui râu au ieşit din matcă, inundând drumurile. Transportul a fost perturbat.

„Gândurile noastre se îndreaptă către cei care nu au supravieţuit”, le-a declarat reporterilor ministrul adjunct al protecţiei civile Nikos Hardalias, care a ajuns la faţa locului. „Ne confruntăm cu un fenomen pe care nu l-am mai trăit până acum”, a spus acesta. Potrivit lui Hardalias, pagubele produse de furtună sunt uriaşe în anumite regiuni din centrul Evia.

Premierul Kyriakos Mitsotakis este aşteptat, la rândul lui, să viziteze regiunea luni.

Vremea extremă face adesea victime în Grecia. În noiembrie 2017, viituri devastatoare au lovit orașul Mandra, aflat la vest de Atena. 24 de persoane şi-au pierdut viaţa atunci. Anul trecut, în iulie, şapte oameni au murit într-o furtună produsă în nordul Greciei.