Ce act trebuie să arate la graniță românii care merg în vacanță în Grecia

Din cauza numărului crescut de persoane infectate cu noul coronavirus, apar noi reguli pentru români cu privire la vacanțele în străinătate.

Ce act trebuie să arate la graniță românii care merg în vacanță în Grecia

Reguli pentru românii care merg în vacanță în Grecia

Astfel, cetățenii care vor intra în Grecia pe la granița Promachonas, vor fi obligați să prezinte începând cu data de 14 iulie, orele 06:00, un test molecular COVID-19, negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Ce act trebuie să arate la graniță

Potrivit regulilor impuse de către autoritățile din Atenta, testul trebuie să demonstreze că turiștii nu sunt infectați cu noul coronavirus. În același timp, sunt obligați să completeze un formular, intitulat ”Passenger Location Form” (PLF), cu 24 de ore înainte de a intra în Grecia.

Autoritățile din Grecia au luat aceste măsuri după ce au descoperit mai mulți turiști testați pozitiv cu virusul ucigaș. Potrivit presei internaționale, astăzi, 29 de turiști veniți din România și Bulgaria au fost confirmați cu noul coronavirus la punctul de trecere a frontierei Promachonas.

Ieri, 8 turiști ajunși pe teritoriul elen au fost confirmați cu virusul ucigaș, în zonele Thassos și Paralia Katerini, dintre care și doi români.