CARANTINĂ TOTALĂ în SUCEAVA și în 8 comune din zonă

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, susțin o declarație de presă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

CARANTINĂ TOTALĂ în SUCEAVA și în 8 comune din zonă

 

Se instituie pe perioada stării de urgență, măsura de carantinare în municipiul Suceava și în zona limitrofă formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

Declarațiile făcute la sediul MAI:

Bogdan Despescu:

- S-a adoptat ordonanța militară nr. 5

- Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor dinspre şi înspre Spania pentru 14 zile

- Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor dinspre şi înspre Italia pentru 14 zile

- Cine pleacă din carantină repetă carantinarea și răspunde penal

Raed Arafat:

- Raportul centrului național de la ora 20:00 ne arată că sunt 2.109 cazuri confirmate în țară. 65 de decese care sunt cauzate de Covid 19

- Vreau să subliniez situația deosebită în care se află Suceava. Din cele 2.109, 593 se află în municipiul Suceava.

Marcel Vela:

- Am adoptat ordonanța militară nr. 6 privind instiuirea măsurii de carantinare asupra muncipiului Suceava, asupra unor comune din zona limitrofă.

- În carantină intră alte 8 comune.

- Pe perioada stării de urgență se constituie o zonă de protecție. În zona carantinată e permisă intrarea sau ieșirea pentru: transportul de mărfuri, persoanele care nu locuiesc dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, administrația publică locală, a serviciilor de utilitate publică, comunicații.

- Ministerul Transporturilor și operatorii economici din transportul de persoane nu vor comercializa bilete pentru zona carantinată.

- În zona de protecție vor stabili măsuri specifice privind intrarea sau ieșirea persoanelor. Este interzisă deplasarea între localitățile din zonă.

- CJ Suceava împreună cu primariii din localitățile de carantinare și protectie vor lua măsuri pentru a funcționa aprovizionarea cu alimente de bază pentru persoanele fără aparținători, utilități.

- Este strict interzis accesul între localități decât cele deschise circulației publice. Sunt abilitate să aplice: Poliția, Jandarmeria, Poliția Locală, Ministerul Transporturilor.

- Conducerea MAI, Guvernul României, asigurăm cetățenii din Suceava de toată susținerea noastră. În aceste momente, unitatea românilor ne va face mai puternici și mai încrezători că vom învinge.