Carantină de noapte și de weekend - Turcia anunță noi restricții în urma creșterii numărului cazurilor de COVID-19

Turcia, care se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de COVID-19, va înăspri restricțiile în vigoare cu introducerea unei carantine totale în wekend-uri și caratine parțiale în timpul săptămânii, a anunțat luni președintele Recep Tayyip Erdogan, relatează Reuters și AFP.

Carantină de noapte și de weekend - Turcia anunță noi restricții în urma creșterii numărului cazurilor de COVID-19

Cetățenii nu vor putea să își părăsească locuințele între 21.00 și 05.00 în timpul săptămânii și deloc în weekend de vineri, de la ora 21.00, până luni la 05.00.

Anumite sectoare, inclusiv lanțurile de aprovizionare și de producție, vor fi exceptate de la măsurile care vor intra în vigoare de marți, a adăugat Erdogan.
Turcia a pus deja în aplicare pe 21 noiembrie o serie de măsuri menite să stopeze răspândirea coronavirusului, inclusiv un lockdown parțial în weekend, interzicerea primirii clienților în restaurante și cafenele și închiderea celor mai multe magazine la 22:00.
Dar aceste măsuri s-au dovedit în mare măsură ineficiente, cu o explozie din ultimele zile a cazurilor înregistrate zilnic (în jur de 30.000), în timp ce numărul morților continuă să crească, cu 188 de noi decese anunțate luni.