Capitala Spaniei va intra în carantină

Guvernul regional din Madrid va închide granițele cu celelalte regiuni ale Spaniei între 4 și 13 decembrie pentru a opri transmiterea COVID-19. Circulația va fi permisă numai din motive de urgență, scrie El Pais.

Capitala Spaniei va intra în carantină

„Vrem ca lucrurile să meargă cât mai bine, având în vedere apropierea Crăciunului”, a spus adjunctul ministrului Sănătății din Spania, Antonio Zapatero. La rândul său, șeful guvernului regional, Isabel Díaz Ayuso, autoritățile vor să evite deplasările masive și să dea un impuls pentru reducerii infecțiilor înaintea unei sărbători atât de importante cum este Crăciunul,.

O parte ”substanțială” din populația Spaniei va fi vaccinată în prima parte a anului viitor, a anunțat vineri premierul Pedro Sanchez, într-o conferință de presă.

Sanchez a spus, potrivit Reuters, că guvernul va prezenta planul de vaccinare marțea viitoare. El nu a dat însă alte detalii. Guvernul a format o comisie specială care va gestiona întreaga campanie și va decide cine va fi vaccinat cu prioritate, atunci când vaccinul anti-Covid va fi disponibil.