Când să nu bei cafea - Dacă este consumată după anumite medicamente și băuturi îți poate dăuna

Se știe faptul că o cafea delicioasă este nelipsită din meniul omului contemporan, cu un ritm de viață alert, având un efect pozitiv asupra performanțelor cognitive. Totuși, specialiștii atrag atenția asupra modului în care este consumată.

Când să nu bei cafea - Dacă este consumată după anumite medicamente și băuturi îți poate dăuna

 

Cafeaua asociată cu un stil de viață necorespunzător poate genera numeroase efecte nocive, însa există metode de a minimaliza aceste pericole, și anume: cafeaua achiziționată să fie de calitate, din culturi bio sau, cel puțin, foarte atent selecționată și să fie consumată fără zahăr și fără alte produse adăugate (frișcă, pudre). Însă, nu toată lumea poate consumă cafea amară, iar dacă doriți să o îndulciți, o alegere bună este zahărul brun, care are mai puține calorii. Încercați să evitați îndulcitorii artificiali, care au multe chimicale.
Iată când nu este recomandat să bei cafea:

  • Cafeaua nu se consumăm pe stomacul gol, din cauza cofeinei, care are un impact major asupra producției de insulină, determinând creșterea nivelului de zahăr din sânge. Totodată, persoanele care suferă de probleme gastrointestinale vor resimți efectele cafelei pe stomacul gol, deoarece această este iritantă pentru mucoasa gastro-intestinală și determină reflux gastro-esofagian.
  • Cafeaua nu se bea imediat ce v-ați trezit. Este ideal să se întârzie momentul savurarii cafelei timp de câteva ore, 3-4 ore, pentru că atunci organismul produce mai puțin cortizol. De asemenea, cafeaua nu ar trebui consumată nici seară.
  • Pentru consum, medicii interzic anumite combinații, precum cafea cu alcool sau cafea cu anumite pastile. Totodată, este recomandat să evitați aromele, deoarece multe dintre aceastea au chimicale și pot deveni toxice.
  • Unii mai au obiceiul de a combină cafeaua cu alcoolul, lucru care ar putea dauna sănătății. Această combinație poate avea efecte neplăcute pentru inima.
  • Laptele în cafea nu este o combinație periculoasă, dar poate anula o parte dintre proprietățile cafelei.
  • O combinație periculoasă este aceea de a lua analgezice cu cafea, în special paracetamol. Această combinație care face rău ficatului. Dacă, totuși, nu puteți renunta la cafea, specialiștii recomandă să luați medicamentul la 2-3 ore distanță.


Cafeaua – combinații reușite


Recent, s-a descoperit cât de benefică este combinația dintre cafea și unt. Știm că nu sună tocmai gustos, dar cică această combinație are mare succes, deoarece conține grăsimi săturate și vitamina A, benefică pentru sănătatea pielii, vedere și imunitate. De asemenea, conține și o cantitate mică de calciu, vitaminele K, E și B. Cafeaua cu unt se prepară din cafea proaspăt preparată, unt fără sare și puțin ulei de cocos.
Studiile au arătat că cei care consumă această băutură au mai multă energie și claritate mentală.