Canada a anunţat că se retrage de la Jocurile Olimpice din acest an

Deocamdată, nu s-a luat o decizie finală în ceea ce priveşte organziareaa Jocurilor Olimpice. Jocurile Olimpice nu au fost niciodată amânate, reprogramate sau anulate pe timp de pace.

Canada a anunţat că se retrage de la Jocurile Olimpice din acest an
Echipa olimpică a Canadei a anunţat că nu va participa la Jocurile Olimpice, respectiv Jocurile Paralimpice din vara acestui an. Oficialii canadieni cer ca cea mai importantă competiţiei sportivă din lume să fie decalată cu un an.
 
Potrivit DailyMail, anunţul oficialilor canadieni a venit imediat după ce prim ministrul Japoniei, Shinzo Abe, s-a declarat îngrijorat de faptul că o decalare a Jocurilor Olimpice este ”inevitabilă”.
 
Jocurile Olimpice nu au fost niciodată anulate, reprogramate sau amânate pe timp de pace, iar dacă ediţia din acest an de la Tokyo nu se va desfăşura conform calendarului ar reprezenta o premieră istorică.
 
Campionatul European de fotbal ce ar fi trebuit să se desfăşoare tot în vara acestui an a fost reprogramat pentru vara lui 2021. Comitetul Internaţional Olimpic va decide în patru săptămâni soarta Jocurilor Olimpice. 
 
Jocurile Olimpice de la Tokyo erau programate în perioada 24 iulie - 9 august. 
 
Pandemia de coronavirus a făcut peste 13.000 de victime la nivel global.