Campionul național la skandenberg Sabin Bădulescu a fost arestat pentru trafic de droguri

Campionul național de skandenberg Sabin Bădulescu a fost arestat, vineri, de politistii antidrog după ce asupra sa au fost găsite aproape o jumătate de kilogram de canabis. De fapt, drogurile se aflau în mașina sportivului, fiind oprit în trafic de către oamenii legii.

Campionul național la skandenberg Sabin Bădulescu a fost arestat pentru trafic de droguri

Ulterior, în urma a patru perchezitii efectuate la reședințele sportivului din București și Buzău, politistii antidrog au ridicat două culturi indoor de canabis, cu 69 și respectiv și 24 de ghivece.

Anchetatorii au stabilit ca sportivul făcuse o adevarată afacere din traficul de droguri, din care a câștigat sume mari de bani, el insusi fiind consumator dependent.

În cauză s-a reținut faptul că, la data de 25.03.2021, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, lucrătorii de poliție din cadrul Secției de poliție rurală Merei au oprit în trafic un autoturism. În timpul legitimării conducătorului auto, un lucrător de poliție a observat pe bancheta din spate un recipient din plastic, ce conținea materie vegetală de culoare verde specifică genului canabis.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că respectivul recipient conținea cantitatea de aproximativ 400 de grame de cannabis. La data de 26.03.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat un număr de 4 percheziții domiciliare, pe raza județului Buzău și a municipiului București, în urma cărora au fost ridicate părți componente ale unei instalații necesare pentru asigurarea unei culturi de canabis, 24 ghivece cu rădăcini de plante tăiate, resturi de materie vegetală cu miros înțepător și aspect specific plantei canabis, precum și 69 de ghivece cu plante de cannabis în stare incipientă de dezvoltare.

La data de 27.03.2021, Tribunalul Buzău a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău și al ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti”, se arată în comunicatul transmis de DIICOT, care precizează că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție…