Campionatul Mondial de Snooker începe astăzi

Campionatul Mondial de Snooker începe astăzi la teatrul Crucible din Sheffield. Judd Trump este deţinătorul trofeului şi va încerca să oprească un blestem ce datează de 43 de ani. Anthony Hamilton s-a retras cu o zi înainte de startul turneului de teama coronavirusului.

Campionatul Mondial de Snooker începe astăzi

Cei mai buni 31 de jucători de snooker se luptă pentru marele trofeu începând de astăzi. Trebuiau să fie 32 de ani, însă Anthony Hamilton a zis 'pas' în ultima clipă. Suferă de astm şi se teme să nu ia coronavirus de la fanii care se vor afla în tribune. E primul sport din Marea Britanie care permite accesul fanilor într-o arenă.

Deţinătorul trofeului e englezul Judd Trump şi încearcă să rupă un blestem vechi de 43 de ani - niciodată un jucător care a devenit în premieră campion mondial nu a reuşit să-şi apere trofeul anul următor. Trump va intra primul în arenă şi promite spectacol pentru privitori.
Judd Trump - campion mondial 2019: În mintea mea, încă de când eram tânăr m-am gândit la public, la ce se gândesc, dacă le place. Mereu am vrut să fac show pentru ei şi este mereu acest lucru în mintea mea când sunt la masă. Nu vreau să se plictisească cineva. Pentru mine e foarte important să trec de primul obstacol. Nu vreau să merg şi să pierd în primul joc.