Călătorii în baloane cu aer cald, afacerea inedită a unor tineri din Covasna

Doi tineri din Covasna şi-au pariat toţi banii pe o afacere la înălţime: călătorii în baloane cu aer cald. Cei doi au reuşit în doar câteva luni să schimbe oferta turistică a zonei. O plimbare cu balonul costă 600 de lei de persoană, dar experineţa e nepreţuită, spun cei care au admirat ţara de sus.

Călătorii în baloane cu aer cald, afacerea inedită a unor tineri din Covasna
Loading...

 

Aici, senzaţia de pace şi de linişte te copleşeşte, în timp ce pluteşti încotro te duce vântul. Pentru cei care au copilărit cu romanele lui Jules Verne, e un vis devenit realitate. Aceşti tineri sunt la primul zbor.

Zborul începe musai la răsărit, iar baloanele se ridică o singură dată pe zi. Pentru ca totul să fie perfect, vântul nu trebuie să bată prea tare, cel mult 5 metri pe secundă. Experienţa durează doar o oră, însă amintirile rămân pentru o viaţă.

Pilotul este cel care verifică tot timpul presiunea, înălţimea şi are grijă să alimenteze balonul prin cele două arzătoare. Şcoala a făcut-o în Ungaria, iar la scurt timp şi-a convins prietenul să revină în ţară după 11 ani de muncă în Danemarca.

Au accesat fonduri europene nerambursabile, si-au pus la bătaie economiile şi au cumpărat două baloane de 120 de mii de euro. Aşa au pus bazele unei afaceri cu profit cald.Călătoria magică costă 600 de lei de persoană. Pentru un grup de patru oameni se oferă un discount de 15%.

În trecut, oamenii considerau baloanele un fel de "monştri care respiră foc" şi le atacau cu pietre. Ulterior piloţii i-au îmbunat pe propritarii de terenuri cu o băutură. În memoria acelor vremuri la aterizare se ciocneşte un pahar de şampanie. 

 

Loading...