Au fost găsite cutiile negre ale avionului prăbușit în Indonezia

Au fost descoperite cutiile negre ale avionului companiei Sriwijaya Air care s-a prăbuşit, sâmbătă, în Marea Java, având 62 de persoane la bord, la câteva minute după ce decolase din capitala indoneziană Jakarta, transmit Reuters, AFP şi dpa.

Au fost găsite cutiile negre ale avionului prăbușit în Indonezia

Şeful Comitetului de siguranţă al Ministerului Transporturilor indonezian, Surjanto Tjahjono, a anunţat că au fost identificate coordonatele celor două cutii negre ale avionului ce efectua zborul SJ-182.

Cutiile negre conţin datele tehnice privind zborul efectuat şi înregistrarea audio din cabina piloţilor.

Avionul, un model Boeing 737-500, zbura spre Pontianak (Kalimantanul de Vest) când a dispărut de pe sistemele radar la scurt timp după decolarea de la Jakarta, în jurul orei locale 14:30 (07:30 GMT). Decolarea fusese amânată cu aproape 30 de minute din cauza ploii abundente.Ministrul indonezian al transporturilor Budi Karya a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că avionul a căzut lângă insula Laki, la aproximativ 20 kilometri de aeroportul din Jakarta.

Comitetul de siguranţă al Ministerului Transporturilor indonezian a precizat că toţi cei aflaţi la bordul avionului erau cetăţeni indonezieni, mai arată sursa citată.