Astra - Dinamo riscă să fie amânat din cauza unui focar de coronavirus

Partida dintre Astra și Dinamo, programată vineri, de la ora 21:00, riscă să fie amânată din cauza unui focar de coronavirus apărut în lotul gazdelor.

Astra - Dinamo riscă să fie amânat din cauza unui focar de coronavirus

David Bruno (fundaș, 28 de ani), Constantin Dima (fundaș, 21 de ani), Ljuban Crepulja (mijlocaș, 27 de ani) și David Lazar (portar, 29 de ani) au fost testați din nou pozitiv cu noul coronavirus. Nu sunt însă singurii în această ipostază, fiind și mai multe cazuri noi. Giurgiuvenii așteaptă în continuare rezultatele tuturor jucătorilor. Acestea vor veni cel mai probabil la noapte. 

Cazuri ciudate de coronavirus la Astra

Testele au fost efectuate în această dimineață, la clinica lui Gigi Becali, favorita mai mult cluburi din Liga 1. Rezultatele au venit în această seară. Niciun membru din staff, nici măcar medicii sau maseurii, persoane care au contact direct cu jucătorii, nu au fost găsite pozitive. Din această cauză, conducătorii Astrei au caracterizat situația drept una „ciudată” și doresc să reprogrameze testarea. 

Dinamo va refuza cel mai probabil să dispute meciul în aceste condiții, mai ales că Astra a efecuat în această după-amiază un antrenament în formulă completă. 

FRF a schimbat chiar astăzi protocolul

Conform noului protocol stabilit de FRF, prin noile prevederi referitoare la cazurile depistate pozitive cu coronavirus în urma testării, „pacientul cu SARS COV 2 nu mai trebuie retestat RT-PCR timp de 90 zile de la vindecare, cu excepţia persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă. Dacă persoana este totuși retestată, un rezultat pozitiv în perioada de 90 de zile de la vindecare nu poate fi considerat o nouă infecție, cu excepția persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă.