Asiaticul agresat în metroul bucureștean rupe tăcerea: ”Mi-au zis 'coronavirus' și 'du-te la țara ta'. Nimeni n-a intervenit!”

Marți, înainte meciului dintre Rapid și Turris (0-0), un grup de suporteri giuleșteni au batjocorit, agresat și scos din metrou un tânăr asiatic, pe motiv că ar fi infectat cu coronavirus.

Asiaticul agresat în metroul bucureștean rupe tăcerea: ”Mi-au zis 'coronavirus' și 'du-te la țara ta'. Nimeni n-a intervenit!”

”L-au bruscat, l-au împins, iar unii l-au și scuipat înainte să-l dea jos din metrou. Era un tânăr cu origini asiatice, care a fost dat afară din metrou la stația Aurel Vlaicu", a povestit un martor al întâmplării petrecute în București.

Incidentul a fost povestit într-o altă perspectivă de către fanii echipei Rapid. Pe o pagină de Facebook apropiată clubului, suporterii grupării din Giulești au minimalizat fapta, susținând că asiaticul este cel care a avut, de fapt, un comportament ostil.

Fanii Rapidului către asiatic: ”Du-te la țara ta, virusule!”

Asiaticul agresat a vorbit, în premieră, despre evenimentul neplăcut pe care l-a trăit în metroul bucureștean. ”Am luat metroul de la stația Aviatorilor, la ora 16:50. Când am intrat în metrou, cinci fani ai Rapidului s-au uitat la mine, au început să râdă și au spus ‘coronavirus’. Au zis asta de patru ori.

Am încercat să-i ignor. M-am ridicat și m-am dus mai departe de ei. Nimeni nu a încercat să mă salveze sau să-mi ia apărarea. Au început să strige tot mai tare, moment în care m-am dus și le-am zis: ‘Sunt din Coreea de Sud, nici n-am plecat în China. Ați înnebunit? Ăsta e rasism’.

După ce am spus asta, replica lor a fost ‘Du-te la țara ta, virusule’”, a povestit victima, pentru sportro.

Bărbatul agresat e din Coreea de Sud și a jucat fotbal la ACS Rapid

Asiaticul este din Coreea de Sud și a jucat fotbal în România. Culmea, a făcut-o la ACS Rapid, gruparea din Liga a 4-a.

Este absurd ce s-a întâmplat. Dacă erau oameni normali la cap, ar fi putut să își ceară scuze. După toate astea, când metroul a ajuns la stația Aurel Vlaicu, am coborât.

După toată această situație, am trimis un mesaj către cei de la Rapid, dar am fost ignorat complet. Așteptam doar niște scuze. Mi-au zis să mă duc la poliție și atât”, a mai spus bărbatul din Coreea de Sud.