ANM: COD GALBEN de intensificări ale vântului, ploi şi viscol (05-07.05.2020)

Administraţia Naţională de Meteorlogie a emis avertizare meteo cod galben de intensificări ale vântului, ploi moderate cantitativ și precipitații mixte la munteurmătoarele ore, în mai multe judeţe din ţară.

ANM: COD GALBEN de intensificări ale vântului, ploi şi viscol (05-07.05.2020)

Avertizare meteo valabilă de azi, de la ora 15:00, până joi, la ora 20:00

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ploi moderate cantitativ și precipitații mixte la munte.

Zone afectate: conform textului În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de peste 45...55 km/h.

La munte rafalele vor depăși 60...70 km/h și se vor semnala precipitații mixte. Local și temporar va ploua moderat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică (averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat căderi de grindină). În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și punctiform 30 l/mp.

Avertizare COD GALBEN, de miercuri, ora 6:00, până joi, la ora 20:00

Zone și fenomene vizate: în zona montană înaltă, intensificări ale vântului și viscol

În intervalul menționat, în zona montană înaltă, vântul va avea intensificări cu rafale de peste 90...100 km/h, iar cu precădere în Carpații Meridionali, mai ales în noaptea de miercuri spre joi (6/7 mai) și pe parcursul zilei de joi (07 mai), va sufla tare, cu viteze de peste 110...120 km/h. Temporar, la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și local va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea semnificativ.

Avertizare COD GALBEN, de pe 6 mai, ora 09:00, până la ora 20:00

Zone vizate: județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman, precum și sudul județelor Gorj și Vâlcea Fenomene vizate: intensificări ale vântului Pe parcursul zilei de miercuri (06 mai) vântul va avea intesificări cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 și 65 km/h.

Avertizare COD GALBEN, de pe 6 mai, ora 12:00, până pe 7 mai, ora 20:00

Zone vizate: județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Hunedoara, Brașov, Alba și Sibiu Fenomene vizate: intensificări ale vântului În intervalul menționat, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală ce vor depăși în general 55 și 65 km/h.