Anchetă la IPJ Vaslui după ce un polițist a pus doi minori să care un cadavru cu o pătură

Un poliţist chemat să ancheteze o moarte suspectă, în localitatea Zorleni, a pus doi minori să care mortul cu o pătură. În urma incidentului, unul dintre băieţi, în vârstă de 17 ani, a suferit o adevărată traumă şi a avut nevoie de consiliere psihologică.

Anchetă la IPJ Vaslui după ce un polițist a pus doi minori să care un cadavru cu o pătură

Poliţistul este acum cercetat penal.

În luna mai a anului trecut, poliţiştii au anchetat un caz de deces în câmp. După ce procurorii au terminat ancheta, poliţistul le-a solicitat celor doi copii, care jucau fotbal în apropiere, să aducă o pătură şi să care cadavrul acasă la cel decedat.

Băieţii au luat cadavrul şi l-au dus pe prispa casei. În momentul în care l-au aşezat, unul dintre băieţi a observat că mortul ar fi deschis ochii.

Din acel moment, tânărul a trecut prin mari traume psihice. Spune că nu putea dormi noaptea, avea coşmaruri. A fost nevoie de intervenţia unui medic psihiatru, tocmai pentru a-şi rezolva problema.

Nici acum nu se simte prea bine pentru că noaptea, atunci când plouă sau când aude de morţi, are coşmaruri.

"Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui a dispus efectuarea de verificări, urmând ca în funcţie de rezultatul acestora sa fie dispuse măsuri legale", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Bogdan Gheorghiţă.

Poliţistul este anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad. Nu s-a luat deocamdată nicio măsură împotriva sa. Familia tânărului care a rămas cu traume în urma evenimentului a depus plângere împotriva poliţistului.