A murit comisarul șef Adrian Apostol, unul dintre cei mai apreciați ofițeri de poliție din Vrancea

Adrian Apostol s-a luptat timp de trei săptămâni cu virusul nemilos, fiind internat la Secţia ATI a Spitalului de Urgenţă Sf. Pantelimon Focşani.

A murit comisarul șef Adrian Apostol, unul dintre cei mai apreciați ofițeri de poliție din Vrancea

Unul dintre cei mai apreciaţi ofiţeri de poliţie din Vrancea, comisarul şef Adrian Apostol, aflat în rezervă de trei ani, a murit luni dimineaţă, după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Adrian Apostol era internat de trei săptămâni la Secţia de ATI a Spitalului de Urgenţă din Focşani. Ultima apariţie publică a comisarul a fost pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, când a depus o coroană de flori la Mausoleul de la Mărăşeşti, împreună cu colegii săi rezervişti.

A avut o carieră în poliţie de 27 ani, cu experienţă în domeniul siguranţei şi ordinii publice, dintre care 9 în misiuni internaţionale desfăşurate în 6 ţări de pe 3 continente, sub egida celor trei mari organizaţii de securitate O.N.U, U.E. şi O.S.C.E. 

Prin performanţele obţinute şi-a caştigat statutul de expert în cadrul U.E. şi consultant O.N.U., fiind solicitat în diverse proiecte, workshopuri, seminarii şi misiuni.

În anul 2017 a ieşit la pensie din calitatea de şef al  Biroului de Investigaţii Criminale (BIC) de la Poliţia Municipiului Focşani şi a participat la foarte multe misiuni externe, toate încununate cu succes.

Anul trecut Adrian Apostol a intrat în politică, fiind membru PLUS, iar la alegerile locale din septembrie a fost ales consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Vrancea, pe listele PNL-USR-PLUS.

"Cu multă tristeţe, constat faptul că ne despărţim de oamenii demni de toată isprava, mult prea devreme! Sincere regrete şi condoleanţe familiei îndurerate! Rămas bun, coleg drag, Adrian APOSTOL!", se arată într-un mesaj al preşedintelui Consiliului Judeeţan Vrancea, Cătălin Toma.

Adrian Apostol era soţul comisarului şef Mariana Apostol, fost purtător de cuvânt al IPJ Vrancea şi fost şef, până la trecerea în rezervă, a Serviciului Caziere din IPJ Vrancea.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.