A murit actrița Barbara Jefford

Doliu în lumea cinematografică. Actrița Barbara Jefford a murit la 90 de ani.

A murit actrița Barbara Jefford

Mary Barbara Jefford, cunoscuta actriță de origine britanică, renumită pentru rolul din „The Saint” (1997), a încetat din viață. Vedeta de teatru și de film a murit la vârsta de 90 de ani, după ce ultimii 70 de ani i-a dedicat pasiunii sale, și anume scena.

Anunțul trecerii în neființă a celebrei actrițe a fost făcut pe una dintre rețelele de socializare. Mai exact, compania United Agents a transmis pe contul de Twitter că îndrăgita vedetă britanică a murit recent, fiind înconjurată de oamenii dragi.

Pe parcursul unei extraordinare cariere de 70 de ani, Barbara a onorat ecranul, în cadrul televiziunii și filmului, dar pe scenă se simțea cu adevărat acasă”, se arată în postarea făcută pe Twitter.

Premiată cu trofeul BAFTA pentru interpretarea din „Ulysses”, în anul 1986, actrița Barbara Jefford a jucat în numeroase producții de televiziune, piese de teatru, dar și filme.

Vedeta a putut fi văzută pe micile ecrane în producții precum The Ninth Gate” (1999), regizat de Roman Polanski și „Philomena” (2013), în regia lui Stephen Frears, informează BBC.

Totodată, regretata artistă a fost extrem de apreciată pentru spectacolele de teatru pe care le-a susținut cu Royal Shakespeare Company, Old Vic și Teatrul Național.

Îndrăgita vedetă va rămâne mereu în inimile telespectatorilor datorită rolului pe care l-a jucat în „Porterhouse Blue”, un mini-serial britanic în care a interpretat-o de minune pe Mary Evans.

Barbara Jefford a fost descrisă în urmă cu ceva timp ca fiind „unul dintre cei mai mari actori shakespearieni”. Asemănarea a fost făcută de The Guardian în clipa când a fost văzută alături de Kenneth Branagh în Richard al III-lea în 2002. 

A debutat pe micile ecrane în rolul unei tinere pe nume Isabella unde a jucat alături de John Gielgud, iar ulterior regretata actriță britanică s-a făcut remarcată datorită sutelor de apariții la radio și pe micile ecrane.