A murit actorul Ian Holm din Stăpânul Inelelor și din Alien

Ian Holm, actorul britanic care în lunga sa carieră a jucat în filme precum ”Stăpânul Inelelor”, ”Alien” sau ”Carele de foc”, a murit, vineri, la Londra, la vârsta de 88 de ani din cauza unei boli ”legate de Parkinson”, a anunțat agentul său pentru The Guardian.

A murit actorul Ian Holm din Stăpânul Inelelor și din Alien

„Anunț cu mare tristețe că actorul Sir Ian Holm CBE a murit în această dimineață la vârsta de 88 de ani”, a declarat agentul fostului actor.

Acesta a adăugat: ”A murit liniștit în spital, având alături familia și cel care a avut grijă de el. A fost un om încântător, amabil și talentat feroce. Ne va lipsi enorm”.

La începutul acestei luni, Ian Holm și-a exprimat tristețea că nu a putut participa la o reuniune virtuală pentru filme, spunând: „Îmi pare rău să nu vă văd în persoană, mi-e dor de toate și sper că aventurile mele v-au dus în multe locuri. Sunt închis în casa mea de hobbit”.

Ian Holm a câștigat un premiu Bafta și a fost nominalizat la un Oscar pentru rolul său de antrenor de atletism, Sam Mussabini, în filmul din 1981 Carele de foc.

Ian Holm s-a născut în 1931 în Essex, unde tatăl său era superintendent al spitalului de psihiatrie West Ham Corporation. Actorul a descris mai târziu copilăria sa drept „o existență destul de idilică”.