A murit actorul George Paul Avram - „Haralamb” din „Toate pânzele sus”

Actorul George Paul Avram, cunoscut publicului larg pentru rolul marinarului Haralamb din „Toate pânzele sus” a murit azi, la vârsta de 80 de ani.

A murit actorul George Paul Avram - „Haralamb” din „Toate pânzele sus”

Surse din cadrul Teatrului Național București au declarat că înmormântarea actorului va avea loc mâine (vineri) la ora 11.00, la Cimitirul „Tudor Vladimirescu” din Capitală.

Moartea actorului a fost confirmată de soția acestuia, care locuiește în Canada.

George Paul Avram este cel mai cunoscut publicului larg prin interpretarea rolului marinarului „Haralamb” din filmul serial de televiziune „Toate pânzele sus”.

George Paul Avram a fugit în Germania în 1987 din cauza represaliilor la care a fost supus de un important director din Ministerul Culturii. Marele actor are la activ peste 50 de roluri în cele mai importante piese montate la Teatrul Național din București precum și apariții-cheie în producții cinematografice .

„S-a întors în 2005 și a fost repus în toate drepturile care i se cuvin ca cetățean român”

„Haralamb a ridicat toate pânzele sus și, după 80 de ani printre noi s-a dus pe oceanul fără sfârșit.

A fost actor al Teatrului Național din București, până în ziua în care a decis să părăsească țara, în 1987, persecutat de comuniști.

S-a întors în 2005 și a fost repus în toate drepturile care i se cuvin ca cetățean român. Ultimul său rol a fost în 2007, în… „Restul e tăcere”… ”, a scris pe Facebook jurnalistul Florin Ghioca.