31 de călugări de la Mănăstirea Putna au fost confirmați cu COVID-19

Focar de infecție la Mănăstirea Putna, unde 31 de călugări au fost confirmați cu coronavirus. Aceștia au fost transferați la spital, joi noaptea, și nu au forme grave ale bolii, scrie ziarul local Obiectiv de Suceava.

31 de călugări de la Mănăstirea Putna au fost confirmați cu COVID-19

Mai multe ambulanțe au ajuns, joi noaptea, la Mănăstirea Putna din județul Suceava. Aceștia au fost testați la începutul săptămânii după ce au spus că se simt rău.

Rezultatele au venit joi, iar cei 31 de călugări au fost confirmați cu coronavirus. Imediat, aceștia au fost preluați de ambulanțe și duși la la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava.

Directorul executiv al DSP Suceava, dr. Manuela Trifan a declarat că întreaga comunitate de la Putna a fost testată și că cei 31 adușila Spitalul Județean nu au forme grave ale bolii, potrivit ziarului local Obiectiv de Suceava.

Testarea întregii comunități dela Mănăstirea Putna a fost decisă săptămâna trecută,  după ce un bărbat bolnav care locuia în mănăstirea murit,  iar conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava a început o anchetă epidemiologică.